Carpon: Tideuha Karya Ade Sudaryat

- 2 Agustus 2020, 08:00 WIB
ILUSTRASI garis polisi. //pexels/Kat Wilcox

TIDEUHA

Ku : Adé Sudaryat

SOK sanajan anyar kénéh nganjrekna di éta kampung, Cép Kasim jadi kareueus balaréa.

Sikepna goloyor santri, boga jabatan jeung harta bari béréhan. Satiap meunang milik, manéhna mah tara elat tina syukuran ngaliwatan yasinan, tawasulan, jeung salawatan. Ibu-ibu jamaah Saptuan mah mindeng diogan.

“Wa’alaikumussalam. Wilujeng sumping ibu-ibu!” Nyimas Gania, pamajikan Cép Kasim ngabagéakeun ibu-ibu anu daratang bari uluk salam.

Ibu-ibu meni hélok ningali sigrongna imah. Tamanna kacida pisan éndah. Rada anggang ti taman aya garasi. Di jerona aya dua mobil méwah. Kabéhannana ogé karék harita wé apal kaayaan imah Cép Kasim téh. Teu kaciri ti luar mah da puguh dipager beusi jangkung meni
kékép.

“Iraha datangna ieu mobil, nya?” ceuk Bi Surti ka Bi Manah anu aya gigireunnana.

“Ari ceuk bapana barudak mah basa malem Rebo. Da anu ngaronda harita mah mareunang milik. Lian ti meunang roko jeung kopi téh dibagi duit saratus rébu séwang. Buruh mantuan ngangkutan barang nu Cep Kasim.” Ceuk Bi Manah.

“Oh kitu nyai! Sigana ngageleser wé tumpak mobil nu kieu mah. Moal siga tumpak angped Mang Ano, keur mobilna butut jaba barau bengsin téh muatannana sok dijejel deuih.” Ceuk Bi Surti bari ngadeukeutan terus ngusapan kana mobil Cép Kasim semu panasaran.

Halaman:

Editor: Fariz Akbar


Tags

Komentar

Artikel Terkait

Terkini

WJIS dan Harapan Pemulihan Ekonomi Jabar

18 November 2020, 14:51 WIB

Carpon: Tideuha Karya Ade Sudaryat

2 Agustus 2020, 08:00 WIB

Terpopuler

Terpopuler Pikiran Rakyat Network

X